Barbara Sarić – BA Psihoterapevtske znanosti

 

Barbara Sarić
Barbara Sarić

O MENI

Simbolno bi se opisala kot »Kiron«, iz grške mitologije. Skozi ranjenca, ranitelja…do zdravitelja. Od svojega petnajstega leta se ukvarjam s psihologijo. Spomnim se, da sem bila od nekdaj drugačna od vrstnikov. Nisem počela istih stvari. Osebna sreča in delovni cilji sta bili zame vrednoti, ki gresta z roko v roki. Že zgodaj me je privlačila globina človeške duše. Sanjala sem o romantični ljubezni, družini, dveh otrocih.

Vedno sem imela zaupanje ljudi in k meni so prihajali po nasvete in pomoč. Nikoli je nisem nikomur odrekla. V najstniških letih sem se srečala z motnjami hranjenja, natančneje anoreksijo in jo uspešno premagala. Takrat sem se začela zavedati, kako pomembna je naša lastna volja in česa vse je sposobna naša psiha.

Poklic – »klic po«. Dobesedno sem imela »klic po«…Mislila sem, da je to psihologija, a je usoda poskrbela za to, da sem brala o psihoterapiji na Dunaju in prišla do zaključka, da je »to – TO«. Bila je le ena ovira »predrag študij«. Toda, v življenju nikoli nisem obupala, tudi ko je bila noč najtemnejša. Imela sem dovolj močno voljo in jasne cilje, da so se mi sanje uresničile.

Leta 2005 sem vpisala študij psihoterapije na Dunaju (SFU- Sigmund Freud University). Leta 2010 sem doživela najlepše občutke kot ženska – prvič sem postala mama. Teden pred rojstvom prvega otroka sem diplomirala in takoj po rojstvu nadaljevala magistersko stopnjo. Odločila sem se, da se usmerim na specializacijo iz psihoanalize. Najbolj skrivnostno in najglobjo vejo psihoterapije. Ob vsem tem sem opravljala tudi prakso in lastno analizo.

Leta 2012 me je pot vodila do ga. Andreje Medvedič – Sense wellness club, s katero sva pričeli poslovno sodelovati. Delovala sem v njihovih prostorih. Imela sem vizijo, kako združiti psiho-fizično skrb za človeka. Vendar sem bila takrat nekako pred časom. Istega leta sem se tudi ločila. Tako sem rastla skozi svoje padce. Mislim, da ni dobrega terapevta, ki ni šel skozi zgoraj opisano kironsko simboliko (od bolečine k zdravju).

Pot me je gnala naprej. Uspehi pri ljudeh so mi dajali voljo za pot naprej, ki ni bila enostavna. Srečala sem svojo dobro prijateljico Aljo Dimic in se leta 2013 pridružila Holistic centru kot psihoterapevtka. S Holistic centrom še vedno sodelujem. Imamo podoben pogled na zdravje, skrb do sočloveka. Vsakega posameznika je vedno potrebno gledati celostno, ne samo parcialno.

Odločila sem se za nov izziv. Leta 2014 sem stopila na svojo lastno pot in ustanovila podjetje, ki se od takrat ustvarja naprej, vsak dan znova. Našla sem osebno srečo in jo nadgradila s prelepim darilom, ko sem zopet postala mama. Moja energija, volja, motivacija in izzivi do svojega dela so nespremenjeni. Sem ena tistih žensk, ki meni, da lahko usklajuješ posel z družino.

Gre za dve moji neločljivi ljubezni, brez katerih si ne predstavljam srečnega življenja. Z mojimi jasnimi namerami dosegam cilj za ciljem in s tem sem v stiku s seboj. Moji veliki učitelji, so moji otroci. Skupaj se učimo življenja in skupaj postajamo boljši.

Od leta 2012 pišem prispevke, članke za različne medije: Zdrave novice, Dnevnik, Večer, Delo, Cosmopolitan, Demokracijo, Bodi Zdrava, Story, Zarja…Sodelujem tudi kot moderatorka na Med.Over.net Moderiram forum psihoterapija ter ljubezenske nasvete. Večkrat sodelujem tudi z Rtvjem. Skupaj z Marjo Černelič sem tudi predavala za knjižnico Fužine in Bežigrad ter vodila različne dogodke. Prav tako sodelujem s centrom kreativnosti Eureka. Leta 2018 v aprilu sem postala tudi ambasadorka za Oriflame Slovenija.

Moja pot se nadaljuje. Najpogostejše delujem na področjih: partnerskih odnosov, vzgoje, ločitev, anoreksije, sestavljenih družin ter vodenju izkustvenih skupin za podjetja ter njihove vodje. Moja življenjska filozofija je, da obstajajo le »izzivi«, ne problemi. Vse želje so uresničljive, v kolikor obstaja jasna namera in skladnost z nami samimi. Nemogočega ni, v kolikor si ga ne ustvarimo sami. Vedno so nam odprta vrta, le opaziti jih moramo. Ni ne »dobrih« ne »slabih« ljudi, smo le »dovolj dobri«.